България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Усмихни се" на прага на лятото: Вяра Пантелеева представи новата си песен

Певицата подготвя и проект, свързан с децата

26.05.2023 | 10:10 Редактор: Юлиан Христов

На прага на лятото певицата Вяра Пантелеева представи своята нова песен "Усмихни се". С тази песен Вяра се стреми да продължи да се придържа към звученето на своя "VINTAGE" проект.  

"Трябва да се усмихваме, защото имаме толкова много поводи да спрем да се усмихваме", каза певицата в предаването "България сутрин".  

Тя поясни, че песента е трябвало да бъде реализирана от "VINTAGE" проекта, но в нея участие взел само тромпетистът Пейо Филипов.  

"Песента носи послания, аз обичам да правя песни, които носят послания. Посланието е за хората, които са в своите коли, да се усмихват - защото често сме намръщени", разказа за идеята на песента певицата пред Bulgaria ON AIR. 

Вяра Пантелеева разказа, че ще има промяна в бенда, с който скоро се очаква да има нови участия.  

"Много си харесвам и обичам този проект, той е нещо, което не е толкова комерсиално и търси своята отбрана публика", каза певицата и поясни, че всеки, който иска да присъства на неин концерт, може да следи страницата ѝ във Facebook. 

Вяра каза, че работи и над друг проект - детска книжка с песни, която е насочена към най-малките. Идеята се родила от нейната дъщеря Рая, която имала страх от буболечки. Целта на книжката е да представи на децата страховете им под друг ъгъл, така че да могат да ги преодоляват.  

Песните ще бъдат записани заедно с детската вокална група "Мики Маус".  

Гледайте видеото с целия разговор.