България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Възстановиха учебните часове след бомбените заплахи, материалът ще бъде наваксан

Не трябва да има паника, децата не трябва да бъдат плашени, заяви Елена Карпачева

29.03.2023 | 09:01 Редактор: Елеонора Танева

Столични училища днес възстановиха учебните часова, след като вчера получиха бомбени заплати и останаха празни.

"Сигналът при нас не е получен в училището, а в 6 часа в IV РПУ, полицаите реагираха светкавично, дошли са на място, направили са оглед заедно с охраната", заяви директорът на 22-ро средно езиково училище "Георги Стойков Раковски" Елена Карпачева пред "България сутрин".

Тя уточни, че по това време в училищните почти не е имало ученици - върнати са няколко от гимназиален етап и 5-6 малки ученици, доведени по-рано. Техните родители са били извикани, за да ги приберат.

"Няма проблем да бъде наваксан материалът, той ще бъде преструктуриран. Предстои ни разговор с представители на двата синдиката, за да преценим как ще бъде компенсиран загубеният работен ден", уточни директорът.

Пред Bulgaria ON AIR тя добави, че няма нужда от допълнителни планове за евакуация във връзка с бомбените заплахи, а се прилагат такива, предвидени при пожар.

"Не трябва да има паника, децата не трябва да бъдат плашени, а да бъдат изведени най-спокойни. Както са направили други колеги, при които е имало вече занятия - казали са, че провеждат учебна евакуация, при което децата излизат, не се бутат, няма паднали", добави Елена Карпачева.

Гледайте целия разговор във видеото.