България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фолклорният мюзикъл "Готови Ѝ" на ансамбъл "Чинари" завладява зала 1 на НДК

Ние отново ще бъдем новатори, експеримент е за нас, каза хореографът Асен Павлов

28.11.2022 | 09:25 Редактор: Ирена Бакърджиева

Нещо ново и невиждано досега - фолклорен мюзикъл. Спектакълът "Готови Ѝ" ще бъде представен премиерно на 29 ноември от 19:30 часа в зала 1 на НДК. В ролите на пеещи танцьори и танцуващи певци и музиканти ще бъдат великолепните артисти от ансамбъл "Чинари" и още няколко формации.

"Разказът е в продължение на 90 минути. В две части е спектакълът. Първата част е разказ как създаваме спектакъл. Втората част е това, което правим по време на подготовката в първата част да направим спектакъл. Всичкото това го свързахме във фолклорен мюзикъл, защото е много трудно само с танци и музика да разкажеш действието зад кулисите", каза хореографът на ансамбъл "Чинари" Асен Павлов в студиото на "България сутрин".

Според него мюзикълът разказва всичко с песен и това нещо им предоставя хоризонт, в който да бъдат още по-ясни пред публиката какво се случва зад кулисите и как стигат до голямата сцена.

"Ще видим един кастинг, ще видим съревнование между самите артисти, които искат да бъдат част от мюзикъла, ще видим много интересни мултимедийни ефекти, които сме подготвили. Ансамбъл "Чинари" има запазена марка със своето шоу, което прави", уточни Павлов пред Bulgaria ON AIR.

"Този тип представление го замислям от много години, но времето, в което трябваше да се подготвим, беше изключително кратко с оглед на това, че след пандемията трупата е много обновена, с много млади артисти и трябваше първо те да бъдат в ритъма на ансамбъл "Чинари" и тогава да прибегнем към нов спектакъл", обясни хореографът.

Павлов е научил, че всеки спектакъл е по-труден от предишния, защото хората са различни и времената се променят.

По думите му спектакълът, който най-добре описва ансамбъл "Чинари", е този, с който са се заявили преди години, а именно "Магията на танца".

"Фолклорният мюзикъл "Готови Ѝ" – такова нещо не е правено в България от никой от ансамблите и трупите. Вътре има фолклорна музика със съвременни бийтове и танцуване, фолклорни движения, съвременен танц, всичко това е преплетено с оглед да подпомогне действието, пък и да противопостави в един момент артистите. Ние отново ще бъдем новатори, експеримент е за нас, но пък трупата го възприема изключително добре", посочи Павлов.

Гледайте целия разговор във видеото.