България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Калин Сърменов: Живеем в племенни времена. Важно е да преглъщаме егото си, особено в политиката

Предпремиерата на постановката "Една задръстена звезда" е на 9 октомври

07.10.2022 | 09:29 Редактор: Петя Кръстева

През новия сезон Сатиричният театър "Алеко Константинов” ни посреща с постановката "Една задръстена звезда". Предпремиерата е на 9 октомври. 

"Живеем в свят на абсолютно безхаберие към нещата, които имаме. Иска ми се случаите като вандализма над буквите на "Сатирата" да бъдат коментирани, за да се превърнат в пример, че обществото трябва да пази това, което има. През последните 5 години направихме всичко възможно театърът да бъде на едно много високо европейско ниво. Вместо това да се уважава, ние живеем в племенни времена", заяви директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов в "България сутрин".

По думите му единствено политиците си мислят, че ходовете им за сформиране на кабинет са много сложни - "те са прозрачни".

"Ако искаш да управляваш някого, първо трябва да смъкнеш неговата взискателност, начина му на анализ, да съкратиш кръгозора му. Това обаче е бумеранг", поясни той. 

В студиото на Bulgaria ON AIR Сърменов успя да обвърже политическата обстановка в страната с новата пиеса за егоизма, подготвена от Сатиричния театър - "Една задръстена звезда". 

Той подчерта, че работата по представлението е стартирала още преди 3 години, но Ковид-19 я е забавил. "Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една абсурдна история се пречупват абсолютно всички емоции, които ни вълнуват", разказа гостът. 

Сърменов бе категоричен, че е изключително важно хората да преглъщат своето его, особено в политиката.

"Направихме достатъчно глупости през последните 2 години, необходимо е да се съберем. Трябва интелигентност, която обаче е недостижима звезда за някои хора в политиката", обобщи той. 

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК