България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борис Бонев: Софиянци се умориха от ГЕРБ и Фандъкова, докараха столицата до повече хаос

"Топлофикация-София" през годините не се е управлявала добре, каза общинският съветник от "Спаси София"

07.10.2022 | 08:16 Редактор: Тодор Петров

Жълтите павета в района на Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя, а фирмата ще бъде глобена, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Заложените по проекта санкции са в размер от 830 хиляди лева. От "Спаси София" обявиха, че на 12 октомври ще излязат на протест пред СОС с искане за оставката на Фандъкова.

"Наложена е една единствена санкция и тя не е по договора, а по друг регламент - за увреждане на културно наследство. Дори не е наложена максималната глоба от 200 хил. лв. Бълха я ухапала фирмата. Това е фирма, която е доказала през годините, че строи некачествено. Проблемът е, че не е само тази фирма. Говорим за ремонт на ремонта, защото имаше срок за пускане на движението пред НС. Пренареждането на паветата е некачествено, а фугите са твърде големи", заяви общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в "България сутрин".

Той припомни, че сме в 4-ия мандат на Фандъкова и в 17-ата година, в която ГЕРБ управляват София. 

"За 17 години оправдания, които чухме вчера в Общинския съвет, са недопустими. Софиянци твърдо са се уморили от ГЕРБ в София. Докараха нашия град до повече хаос в хаоса. Интелигентните управленци се сравняват с най-добрите, а не със себе си преди 15 години. София много изостана", категоричен бе Бонев пред Bulgaria ON AIR.

От "Спаси София" настояват за честни търгове и спазване на сроковете на ремонтите. По думите на Бонев, като опозиция в СОС са положили много усилия за корективни действия на Столичната община.

"Кметът Фандъкова и заместниците ѝ пишат обществените поръчки и договорите. Те са длъжни да контролират изпълнението на договорите. В СОС съм един от хората, които най-последователно показват проблемите на София и предлагат решения за тях", подчерта Бонев.

"Дори да има ремонтирани тротоари, не е само въпрос на качество, а и на естетика. Бетонни кокалчета да са тротоари в центъра на София - не го считам за удачно", отбеляза той.

Ресторантьорите от СЗБ и БАЗ излязоха с позиция, че са силно притеснени, че с атаките срещу управлението на София се постига уронване на престижа на града като туристическа дестинация. 

"Това предизвика смях в нашия екип. Тази позиция не е съгласувана с ресторантите и заведенията в София. Има публични позиции - ресторанти, които са скандализирани от позицията. Това беше политическо мероприятие от г-н Ричард Алибегов и не идва случайно. Съдържанието на позицията намирам за абсурдно", отговори Бонев на критиките.  

Според него липсата на доверие между потребителите и "Топлофикация-София" води до сериозен отказ от използване на услугата. 

"Газ ще има. Какви са цените - определят ги не СОС, а КЕВР. "Топлофикация-София" през годините не се е управлявала добре. Има много сигнали за лошо управление на дружеството. Работим по случай как точно се източва дружеството. Против сме скритата приватизация на "Топлофикация-София". Това трябва да е общинско дружество, но да се управлява добре", завърши Бонев.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Очаквайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК