България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Войната в Украйна vs изборите в България: Кои новини привличат повече читатели?

Александър Попов заяви, че погребението на Елизабет Втора е предизвикало голям интерес

23.09.2022 | 08:07 Редактор: Ирена Бакърджиева

Какви новини вълнуват хората и какво обичат да четат?

"Седмицата започна с погребението на Елизабет Втора и предизвика много голям интерес. Нашите читатели проследиха цялата церемония, но най-четените неща бяха любопитките около самото погребение", заяви главният редактор на новинарския сайт dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Той отбеляза, че в сайта няколко материала, свързани с интересни подробности край погребението, са предизвикали сериозен интерес и сподели, че най-четеното през седмицата е било обявяването на частичната военна мобилизация в Русия от Путин и самата му реч. Това е предизвикало много реакции, защото мнозина са видели в думите му ядрена заплаха. Сред най-четените новини са били и реакциите на хората в Русия и протестите с над 1000 арестувани.

"Следващата тема беше за страхът на много мъже, че могат да бъдат мобилизирани, съответно изкупените полети до Армения и Дубай, билетите достигнаха космически цени", твърди главният редактор пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че по-четените материали са свързани с мнения на анализатори, защото са по-интересни и разнопосочни. По думите му войната продължава да си е водеща тема, тъй като е близо до България и влияе пряко всеки ден в нашия живот.

"Прякото отношение на войната върху нашия живот е следващото, което най-много вълнува хората, защото цените у нас растат, всичко се обяснява с войната, има въпроси, които за българина остават неизяснени – особено за инфлацията", категоричен е Попов.

Той спомена, че темата за изборите привлича по-нисък интерес в сравнение с потребителските теми и войната. Оказва се, че развлекателните теми са доста предпочитани, а спортът също привлича много внимание.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК