България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Коментар: Няма никакво споразумение, пробив в отношения с РСМ има, но не е достатъчен

"Македонската страна е принудена да преговаря, властта е склонна да промени Конституцията", смятат Канзуров и Перев

17.08.2022 | 09:50 Редактор: Ваня Кузманова

Противоречиви реакции в РСМ предизвикаха формулировките за цар Самуил и още четири личности от общата ни история. Оказа се, че те са договорени от Съвместната историческа комисия още през 2019 година, но бяха публикувани преди ден. 

"Няма никакво споразумение. Това е документ от 2019 година, когато РСМ имаше нужда България да приеме членството на държавата в НАТО. Винаги трябва да имаме предвид, че думите като "пробив" в отношенията, не отговарят на истината", заяви журналистът Виктор Канзуров в студиото на "България сутрин"

По думите на журналиста Владимир Перев пред Bulgaria ON AIR пробив има, но не достатъчен. 

"Македонската страна е принудена да преговаря и е съгласна да подпише. Тук не се работи за никаква любов, тук се работи за подпис. Единственото, което ги интересува македонските политици е дали ще има предвременни парламентарни избори или няма да има. Ще подпишат всичко", посочи той. 

Канзуров смята, че само властта е склонна да промени своята Конституция, за да продължи напред. 

"Според последните социологически проучвания подкрепата от опозицията е двойно по-малка. Това, което е подписано не се спазва, а опозицията, която е по-силна казва, че няма да подпише нищо", заключи журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК