България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чудеса след молитва към Света Богородица - бездетни се сдобиват с рожби

За всеки, дошъл с молитва, неговото чудо е най-голямото, каза йероманах Стефан

15.08.2022 | 09:25 Редактор: Елеонора Танева

На Голяма Богородица хиляди вярващи се отправят към "Троянския манастир". 

"Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите християнски празници и от най-почитаните дни в народния календар. Денят, в който душата на Богородица е предадена в ръцете на Бога. А Иисус Христос прибира и тялото ѝ, за да не бъде осквернено от никого. Този ден носи радост, защото с тази дивна, неземна смърт, ние придобихме своята най-голяма молителка в Небесата", каза йероманах Стефан пред "България сутрин".

Той уточни, че Троянският манастир винаги привлича за празника хиляди вярващи от страната и от чужбина. 

"Никой не отива да пие вода на пуст кладенец. Хората отиват при Божията майка, защото не веднъж са получили помощ от нея, знаят че тя никога няма да ги остави", добави свещеникът пред Bulgaria ON AIR.

А чудесата в манастира не са едно и две. И всяко от тях е най-важното в живота на човека.

"За всеки, дошъл с молитва, неговото чудо е най-голямото. Ние знаем за много бездетни семейства, които са се сдобили с рожба след молитви преди иконата на Света Богородица, за случаи на помиряване на враждуващи хора", добави свещеникът.

Предстои литийно шествие с чудотворната икона до мястото, където е извършила първото си чудо. До 17 август продължава панаирът на занаятите в Орешак.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК