България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Детският радио хор на БНР с представление на Sofia Summer Fest

Караманова: Безкрайно много се радвам, че ще имаме възможност да излезем пред толкова широка аудитория

05.07.2022 | 09:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Детският хор на Българското национално радио започва лятото с концерт на открито в рамките на Sofia Summer Fest на 7 юли.

"Безкрайно много се радвам, че ще има възможност певците от Детския хор на БНР да излязат пред толкова широка аудитория, каквато ще бъде Sofia Summer Fest вечерта от 8 часа на 7 юли", каза главният диригент на Детския радио хор Венеция Караманова в "България сутрин".

Програмата ще е съобразена с времето, в което хорът ще музицира на сцената и не включва толкова класическа музика, а предимно познати на голямата част от аудиторията произведения.

"Поканила съм и наши приятели солисти, които са тръгнали от детския радио хор. Не е тайна, че той има много певци, които са започнали и са се запознали с голямото изкуство в хора, а сега разнасят славата по световните сцени. Също съм поканила бивши наши хористи, които се насочват към инструменталната музика и са още млади, но много перспективни инструменталисти", допълни Венеция Караманова .

Калина Георгиева е част от Детския хор на БНР вече 10 години.

"Това бяха едни прекрасни години. Имам чувството, че съзнателният ми живот е започнал в този хор и за мен беше чест да съм в него. Той дава възпитание, учи те на неща, на които не те учат в училище. Най-прекрасните и истински приятелства създадох в този хор и съм изключително благодарна", сподели Калина пред Bulgaria ON AIR.

Главният диригент на хора добави, че най-вълнуващият момент е качването на сцената, защото там искаш да кажеш и дадеш всичко на публиката. Същевременно, срещайки се с очите на хората, хорът предава посланията си и получава енергията и обичта на зрителите. 

"Когато се покланяме и когато ръкопляскат хората, винаги ги гледам в очите и виждайки усмивката им, винаги знам, че съм си свършила работата", отбеляза Караманова.

Тя прикани всички любители на красивата музика да посетят Sofia Summer Fest в Южен парк 2 зад музея "Земята и хората" на 7 юли от 20 часа.

"Заповядайте, защото ще имате час и половина за удоволствия и релакс", обеща диригентът.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК