България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

860 страници разкриват историята на българския народ, духовност и култура

"Българите са в основата на човешката цивилизация" представят проф. Евгений Сачев и Теодора Желева

24.05.2022 | 08:30 Редактор: Елеонора Танева

Нов опит за разкриване истинската история на българския народ, на българската държава и на българската духовност и култура ни предлага четвъртото разширено издание на на книгата "Българите са в основата на човешката цивилизация". За първи път на едно място са представени толкова много факти и доказателства, които разкриват нашата история.

"Истинският прочит на историята е обърнат към бъдещето - миналото живее и властва над бъдещето, само ако живее в настоящето. В изданието са представени голям брой факти и доказателства за значението на българите в създаването на човешката цивилизация", заяви авторът на книгата проф. Евгений Сачев в студиото на "България сутрин".

"Българите са в основата на човешката цивилизация" е написана в 860 страници, само заглавията на статиите са на 8 страници, над 1110 са илюстрациите.

"Книгата е замислена като трилогия. В първата част представяме в научнопопулярен вид какво е това новата uултурономия като познание. Втората - кои сме ние българите. Тук я има истинската история на Паисиевата история. Третата част е посветена на националната сигурност - тя е равнозначна на национална идентичност. В нея с включени актуални неща - това което става в Черноморския регион, отношенията ни с Гърция, Сърбия, РСМ, със САЩ, Турция", уточни авторът пред Bulgaria ON AIR.

В книгата македонизмът е представен като културен тероризъм. Проф. Сачев подчерта, че и в учебниците в РСМ, и в българските има изопъчаване на факти, които не представят истинската история и култура.

Историкът Теодора Желева посочи и основните послания на книгата.

"Книгата убедително доказва, че българите сме основали най-ранната държава не само в Европа, най-ранните писмени системи в света, опазили и съхранили сме най-продължително време своето народностно име. Първи сме поставили основите на научните знания и технологии", каза Желева.

И добави, че ключът за развитието на едно общество е образованието. 

"Съчетаваме младото и старото поколение. Насърчаваме хората да задават въпроси. Историята не е само факти, а уроци, които да научим, за да не повтаряме грешки в бъдещето. Книгата ни учи да бъдем мотивирани, вдъхновени, да работим за бъдещето", допълни историкът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК