България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Средно с около 20% поскъпва водата на 6 места

"Увеличението ще даде стабилност на дружествата и качествени услуги за хората", посочи Ангел Престойски

17.05.2022 | 09:17 Редактор: Ваня Кузманова

Поскъпване на цената на водата се очаква в 6 обособени територии у нас. 

"Факторите, които обуславят поскъпването на водата, са инфлационните процеси, които няма как да не засегнат и нашата икономика и сектора ВиК. С тези цени се покриват тези инфлационни процеси, но не напълно, за да може ВиК дружествата да поддържат нивото на услугите с необходимото качество и да могат да продължават да извършват инвестиции в тези обособени територии, за да могат да се подобряват показателите на качество", заяви председателят на Съюза на ВиК операторите и директор на ВиК Ангел Престойски за "България сутрин".

По думите му увеличението ще бъде средно с около 20% за ВиК дружествата

"В момента само 1/5 от ВиК дружествата са получили нови цени, но те не са окончателни. ВиК услугите са единствените, които с нормативен документ, са определени да бъдат социално поносими и хората трябва да са спокойни, че каквито и да цените на различните ВиК дружества, те няма да разстроят семейния бюджет", увери Ангел Престойски пред Bulgaria ON AIR

Той изтъкна, че първоначалните цени, които ще получат ВиК дружествата, ще помогнат те да се стабилизират и да осъществяват дейността си. 

"Инфлацията е значителна. С тези 20% тя не се компенсира напълно, но ще даде възможност за стабилност на дружествата и да може населението да получава качествени услуги", заключи Престойски. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
политика
преди 1 година
Всички тези увеличения, водят до нов ръст на инфлацията! А ръста на инфлация води до хипер-инфлация! Знаем какво е и не искаме пак да го преживеем! Ако управляващите са некадърни - оставка! Сигнализирай за неуместен коментар