България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Сузана Адлер" с впечатляващата Шарлот Генсбур тръгва по кината

Изпълнителният директор на "София Филм Фест" Мира Сталева представи лентата

27.01.2022 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

Филмът "Сузана Адлер" прави своята премиера на 28 януари. Той е създаден по пиесата на Маргьорит Дюрас - "Сузана Адлер".

Изпълнителният директор на "София Филм Фест" Мира Сталева посочи в студиото на "България сутрин", че той разказва една история за добро кино и добра литература. 

"Филмът е много камерен и отправя въпросите Къде сме, какво правим със живота си в морето от лицемерие и лъжи", в които всички сме заплетени. Сузана Адлер е 40-годишна жена, която се появява на Френската Ривиера и оглежда богата къща. Скоро разбираме, че е там с любовника си, а мъжът ѝ - милионер, е в Париж с децата. Има нерешителност какво да направи и кой е правилният ход", разказа Сталева.

Маргьорит Дюрас винаги пише за дълбоки любовни трепети, тя е добър познавач на човешката душа, стана ясно от думите ѝ. Според Сталева зрителите няма къде да видят такава актьорска игра, каквато Шарлот Генсбур предлага в този филм.

"Хората искат да ходят на кино. Залите се пълнят, но не преливат. Спазваме всякакви мерки, очакваме по-добри времена", отбеляза изпълнителният директор на "София Филм Фест" пред Bulgaria ON AIR.

"Трябва да видим как увеличаването на тока ще се отрази на всички културни институции. С тези цени е невъзможно, трябва да има културна политика. Трябва да се говори как да бъдат подпомогнати културните институции, които не се занимават с комерсиални продукти", заяви Сталева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК