България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владо Николов в "Златните": Волейболът е моят живот, липсва ми адреналинът от играта 

Не му е стигало търпение към глупавите грешки, за да бъде треньор, сподели легендарният волейболист

21.01.2022 | 09:31 Редактор: Ваня Кузманова

Волейболната легенда Владимир Николов е гостът тази седмица в рубриката "Златните" на водещата на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR - Мария Константинова. 

"Бях случайно избран през една далечна година от треньорката Янка Прохорова и така започнах. Оказа се, че волейболът ми допада, а когато ми беше трудно, не се отказах", разказа той за първите си стъпки в любимата игра. 

По думите му винаги се е опитвал да "открадне" по нещо от треньорите, което да му е полезно в годините напред.  

"Не мога да кажа, че има един специален мач за мен, помня доста мачове. За мен винаги играта в националния отбор е била въпрос на чест и ми е носила гордост. Винаги сме давали най-доброто от себе си", посочи Владо Николов. 

"Липсва ми адреналинът, липсва ми възможността да се боря с най-добрите и възможността да побеждавам, но в крайна сметка в кариерата на всеки спортист идва момент, който е лимитиран във времето и трябва да каже стига", допълни един от най-добрите ни волейболисти в близкото минало.

Оказало се, че за да бъде треньор, е трябвало да има качества, които не притежава - на първо място търпението. Не му е стигало търпение да търпи "глупави" грешки.

"Когато се занимавах с националните ни отбори, го правех със сърце и душа, но ми отнемаше страшно много време. Бих помагал на волейбола с удоволствие", каза бившият волейболист.  

Владо Николов сподели още, че волейболът е неговият живот и всеки ден вкъщи говорят за волейбол. 

Гледайте цялото интервю във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК