България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Без паника от Ковид-19 в Полша, но хората стриктно спазват мерките

"В закритите помещения и градския транспорт се носят маски", каза продуцентът на "България сутрин" Веселин Гарабитов

20.01.2022 | 09:31 Редактор: Искра Ангелова

Продуцентът на "България сутрин" Веселин Гарабитов зарадва ранобудните зрители на Bulgaria ON AIR с красиви кадри от студена Полша.

Той сподели, че когато е пристигнал в страната, е било истински зима, но днес температурите вече са около 4 градуса.

"Мерките в магазини, ресторанти и кафенета се спазват. В закритите помещения и градския транспорт хората носят маски. Няма паника, свързана с коронавируса. Мерките на летището и във Варшава, и в Краков са засилени. Проверяват за "зелени сертификати", това е едно от условията да се влезе в страната", коментира още той.

И отбеляза, че в момента няма чак толкова силен наплив от туристи.

"В Краков се намира и катедралата "Дева Мария" - единствената, която е с две различни кули. Тези, които са я строили, са двама братя, които са спорили коя кула да бъде по-интересна и по-висока. За 3 дни пътешествениците могат да посетят голяма част от музеите и да видят места, свързани с историята. А най-любопитната част е върхът Вавел, където е разположен и кралският замък", подчерта продуцентът на "България сутрин".

Гарабитов допълни, че първите данни за Краков датират от 968 година. Но според археолозите градът е създаден преди около 13 века. Има и подземен музей, където е събрана цялата история на града.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК