България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Това остава" - Лия се завърна с нов албум след 17-годишна пауза

"Душата ми искаше да пее балади и си подарих това бижу", сподели певицата

18.01.2022 | 09:38 Редактор: Ваня Кузманова

След 17 години пауза, едно от емблематичните имена в българската музика - Лия, се завърна с нов албум, озаглавен "Това остава".

"Не съм мислила, че ще се завърна след такава дълга пауза. Започнах с едно хаотично поръчване на няколко песни с хора, с които съм работила. Записваше ми се нещо качествено, хубаво", каза Лия в студиото на "България сутрин".  

"Имаше моменти, в които бях достатъчно ангажирана, тоест не съм стояла и не съм бездействала, като си мислех, че музиката остава част от моето минало, но никога не съм казвала, че приключвам окончателно", допълни певицата. 

Винаги е искала да прави качествена музика с послания, които оставяш след себе си, но когато си в музикална компания, тогава се съобразяваш с много други неща. 

"Душата ми искаше да пее балади и си подарих това бижу", каза гостът в студиото. 

Нейният партньор, с когото живее вече 20 години, е първият човек, който пръв чува всяка новите ѝ песни. "Нямам търпение да му пусна песента. Той е изключително музикален и критичен", отбеляза Лия пред Bulgaria ON AIR.  

"Набрала съм страхотна енергия, неслучайно песента "Отлитат птиците" е с народни мотиви. Готова съм с 6 авторски македонски песни и нямам търпение да довърша и този започнат проект, за да подаря нещо на хората, които слушат по автентична музика", завърши певицата. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
1 rate up comment rate down comment 1
Кон дьо
преди 2 години
Мале кака Лия винаги ме е кефила много,колко семе съм излял по нейните клипове ехеее.супер че се завръща ще счупим главата още някой и друг път.ашколсун како страшна си Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 3
Големия Тони
преди 2 години
Бе Лия без Кондьо... Не ми го фали Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 5
93860198
преди 2 години
Леле, каква е тая!? Че не може да пее - добре, ама това чалга-къдрене на вокалите... Защо сте поканили подобно недоразумение? Сигнализирай за неуместен коментар