България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бум в търсенето на настолни игри, някои ни учат на факти от българската история

Авторът на "Железници" Димитър Георгиев с интересни факти в "България сутрин"

17.01.2022 | 09:36 Редактор: Теодора Патронова

Готов ли си да поемеш ролята на амбициозен строителен предприемач и да положиш основите на модерната жп мрежа в България? Тази възможност ни предлага новата настолна игра "Железници".

"Играта е средно трудна като ниво. Идеята е да става и за нови играчи, така че на хора, които нямат опит досега с настолни игри, също ще им е доста интересна. В играта сме вплели събития от времената, в които се развива действието - самото начало на 20 век , когато има бум на промишлеността", обясни авторът на настолната игра Димитър Георгиев в "България сутрин"

Той добави, че в самата игра можем да научим история от самите проекти, които се изпълняват. Също така и от картите телеграма, показващи събития, които са вдъхновени от реални такива. В настолната игра има и вплетени интересни факти.

"Моето начало с игрите беше в първи клас, когато бях последен в класа по четене. Учителка даде съвет на майка ми да ми купи книга-игра. На следващата година, когато бях започнал вече да чета книги-игри, бях на първо място в класа по четене. Игрите могат да помогнат много за ученето", разказа Димитър Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че всички игри, които създава "Българска история", са на историческа тематика и са с образователна цел. Гостът съобщи, че планират нова игра, която ще излезе тази година и ще бъде с изчистена концепция.

"Има бум на търсенето на настолни игри. Това е световен феномен. Даже го имаше преди пандемията, което показва, че явно хората имат интерес към настолните игри и по други причини, не само че са затворени. Но тази тенденция се усили доста с пандемията. Дори сега наблюдаваме настолни игри, които можеш да играеш по Skype през камерата",  обясни Димитър Георгиев. 

И отбеляза, че когато играем настолни игри, ние развиваме своите социални умения и опознаваме другите, защото самите игри предразполагат към това човек да изрази себе си. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК