България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ваучер за почивка за всеки ваксиниран в Забърдо, но хората се страхуват, че ще ги чипират

Лъжат хората, че няма ефект от ваксините, оплака се кметът Валентин Черпоков

01.12.2021 | 08:02 Редактор: Тодор Петров

Кметът на родопското село Забърдо - Валентин Черпоков, обеща ваучер за почивка на всеки, който си сложи ваксина срещу Ковид -19.

"Имаме 21 ваксинирани, за днес имаме още 4-5 записани. Разочарован съм, трябваше много повече хора да се ваксинират. При нас минават хиляди туристи на ден, оттам дойдоха проблемите", заяви кметът пред Bulgaria ON AIR и добави, че в Забърдо живеят около 400 души, а заразените са под 20%.

Кметът разговаря с всеки поотделно и буквално моли хората да се ваксинират.

"Ако става с връзки, ще го направи, но ако трябва доброволно да го прави... Много съм разочарован. Четат, че щели да им инжектират чипове. Лъжат хората, че няма ефект от ваксините. От дом на дом ходим и обясняваме, че трябва и близките хора да пазят. По-възрастните не излизат от къщите си", разказа Валентин Черпоков.

По думите му в ефира на "България сутрин", половината жители на Забърдо вече са се срещали с вируса, много са и починалите с Ковид-19 в селото.

"Какво може да направим, щом това не ги стряска?! Младите дават информация на възрастните. Казват им: Няма да се ваксинирате, скривайте се вътре. Аз буквално моля хората. В Балкана животът е много суров и не може да оставиш хората. Спазват мерките, пазят се", посочи кметът Черпоков. 

"На 29 декември ще направим курбан за жертвите по пътищата. В цялата Смолянска област много намаляха хората. Поканили сме министър-председателя, министъра на МВР и посланика на Северна Македония да почетем жертвите от АМ "Струма", каза още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК