България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политика по ноти: За какво ще се борят артистите?

Коментар на Светослав Витков, Дарина Такова и Николай Табаков

28.10.2021 | 09:29 Редактор: Искра Ангелова

Все повече артисти влизат в политиката. Каква е мотивацията им и как изглежда промяната през техните очи? Ще тръгне ли по ноти 47-то Народно събрание?

"Може би е странно една жена, която е представител на висше сюблимно изкуство, каквото е операта - да реши да се впусне в една такава политическа дейност. От 15 години извън кариерата си, живея в България, избрала съм тук да бъде моят дом и виждам какво се случва. Тази моя непримиримост се припозна в Кирил и Асен. Същото нещо, за което те се борят и възнамеряват. Трябва да се каже, че така не може да се продължава повече и с нови хора, че нещата трябва да се променят", каза кандидат депутатът от "Продължаваме промяната" Дарина Такова в студиото на "България сутрин".

Другият кандидат депутат от "Демократична България" Николай Табаков сподели, че от 6 години е в политическия живот малко или много.

"Искам нещата да вървят напред. Мисля, че съм независим човек с характер и мога да съм в полза на политическата сила, която представлявам. Политическите ангажименти, които поемат "Демократична България" съвпадат с моите", подчерта той.

Кандидатът за президент от партия "Глас народен" Светослав Витков пък от 10 години е в политиката.

"Не вярвам на добри думи, пожелания и обещания. В политиката има две неща - власт и пари. В последното Народно събрание "Демократична България" си гласуваха заплатите, а след което бламираха предложението на Слави Трифонов субсидията да стане 1 лв. А преди това години наред обясняваха как субсидията е нещо много вредно. Има политическа реалност, в която има място за определени ходове. Политикът трябва да бъде дипломатичен, но не трябва да бъде мекотело. Кирил Петков и Асен Василев са много хубаво събитие в българската политика, но да не забравяме последните 2 избора. Слави Трифонов беше месията, който трябваше да оправи българската политика, а сега те се явяват новите месии", коментира Витков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако възможност да се краде - ще се краде.

"Дяволът в политиката е в детайлите. Трябва много добре да се знае защо се извършва определен политически акт, което това не достига до публиката. Народът иска надежда, че нещо ще се случи. Но тази надежда си зависи от тях. Нека сега, който влезе в политиката, да си помисли какви решения ще вземе, защото в момент на криза е много трудно да оцелееш", категоричен е кандидатът за президент.

Такова поясни, че ще работи в сектор "Култура".

"Смятам, че имам визия и смелост, знам какво точно трябва да се направи, особено в зоната на класическата музика, на операта, сценичните изкуства, които в момента са в една беда. Много неща да се променят", заяви тя.

Николай Табаков репликира Витков и добави: "Демократична България" никога не е подкрепяла идеята субсидията да бъде намалена, винаги сме били на мнение, че тя е важна. Моята кауза ще бъде творческият бизнес. Познавам стотици хора, които правят нещо с ръцете си и го продават."

"Нацията ни е толкова разединена, ние сме толкова разделени на полюсите. Не може да обединиш хора, които едвам кретат да си платят тока и храната, и в същото време хора, които не си знаят парите. Не може обединиш един човек, който има културата на рок музикант и един чалгаджията, за когото културата е скъпи коли, мутренски мускули, татуировки. След 20 години няма да има хора, които да могат да работят, ще има един обслужващ персонал, който няма да става за нищо", категоричен е Светослав Витков.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
IM-A-мен_DrtУАЙТBoY
преди 2 години
Светльо Витков РЕАЛно го каза - право куме, та в очи: "Не вярвам на добри думи, пожелания и обещания. В политиката има две неща - власт и пари, сиреч ИНТЕРЕСъ клати ФЕСъ"... А пък за тази г-жа ТАКОВА - каквото и да кажеш, тая персона Е тотално неизвестна - не само нам, но и за самата й профи-среда: "Кой е чувал за нея?!?" Сигнализирай за неуместен коментар