България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На фокус за политиците инфлуенсъри са децата и жителите на малките градове

Елисавета Белобрадова (Летящата Козила Ерато) и Живко Спасов (Кибритя) се включват в изборите

25.10.2021 | 09:09 Редактор: Теодора Патронова

Политическите партии попълниха част от листите си с инфлуенсъри, или така наречените лидери на мнение. Каква е целта им и имат ли сериозно влияние инфлуенсърите върху привличането на гласоподаватели?

"Не се впускам от социалните мрежи в политиката, а основната ми работа е, че съм председател на фондация "Майко мила", която се занимава с майки на деца с увреждания и възможността да работят. Това, което съм, е майка на три деца, социален предприемач и съсобственик на медия. Този тип работа, в който се снимаш и представяш някакви неща, с които имаш търговски взаимоотношения в личния си профил, е нещо, което не съм правила никога в живота си. В профила ми "Летящата Козила Ерато" изразявам личното си мнение през всичките тези години и хората са решили да го последват", заяви кандидатът за народен представител от "Демократична България" Елисавета Белобрадова в предаването "България сутрин". 

Тя добави, че винаги е била политически ангажирана и това е път, който е била наясно, че ще се реализира. 

"Още от 2008 година разбрах, че като млад човек мога с нещо да помагам на хората. Аз съм от много малък град, където всички хора се познават. Когато ме предложиха за народен представител, помислих, че мога да помагам на хората от малките градове", каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Живко Спасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва да се обърне внимание на малките градове в България, защото в тях също има хора, които имат нужди. 

"Фокусът ми като народен представител още в миналото Народно събрание въпреки безкрайно краткия му живот са децата. Здравето им, образованието и въобще подкрепа за тях. Това означава и подкрепа за родителите им, защото няма как да подкрепим децата, без да подкрепим родителите. Особено тези, които работят, защото те освен, че изработват БВП, отглеждат и деца. По отношение на безработните, ще работя по една система за преквалификация, която да се свърже с работодателите и социалната система да се подобри, така че най-после да има практически смисъл от нея", съобщи Белобрадова. 

Спасов посочи, че изразява своето свободно мнение в социалните мрежи, но ще трябва да съобразява видеосъдържанието си, ако стане народен представител. 

"По-голямата част от коментарите ми в личния ми профил са свързани със социална политика и образование. Не са се променили много нещата по отношение на начина ми на изразяване", добави Белобрадова. 

Тя изказа позиция, че избирателната активност не е ниска, а е средна за Европа. Според нея на миналите избори е била по-ниска от тази през април, но е било нормално, заради летния сезон. 

Спасов заяви, че е "за" ваксините, но не е съгласен с въвеждането на "зелен сертификат", защото е наложен насилствено. 

Според Белобрадова ваксинацията е единственият доказан начин тази пандемия да отмине. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Много секси е тази Козила Сигнализирай за неуместен коментар