България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сходни сме с грузинците, но има много какво да учим от тях?

Владина Цекова разказа в студиото на "България сутрин" за последното си пътешествие

18.10.2021 | 09:31 Редактор: Тодор Петров

Пътешественикът и експерт по връзки с обществеността Владина Цекова е била в над 50 страни. Нейната мисия са социални каузи в помощ на природата и социално слаби семейства. Преди дни тя се завърна от третото си посещение в Грузия. 

"По-малка от нас страна, а е съчетала в себе си толкова история, традиции и обичаи. В същото време е изключително модерна и креативна страна. Бях супер изненадана. Грузинците имат прекрасни големи сърца", сподели Цекова в студиото на "България сутрин"

Тя похвали специално грузинското вино и грузинската храна. Обърна внимание на хачапури - тестено изделие с яйца, кашкавал и сирене.

"Бяхме в скални манастири, в древно пещерно селище... Оказва се, че е най-древното в света. Най-хубавото нещо в моите пътувания са хората. Грузинците са хора с огромни сърца, посрещат те много гостоприемно. Малко сме идентични с тях, има много близки неща", каза още Цекова. 

По думите ѝ пред Bulgaria ON AIR грузинците правя добре рекламата си и в това отношение може да вземем пример от тях.

"Вероятно нямаме такива гидове, които може да разходят хората из цяла България, за да може да се покаже това, което ние имаме. Нямаме добра реклама. Също сме с древна история и имаме природни забележителности. Много може да се учим от грузинците. На всяка крачка в Тбилиси има статуи, пластики, скулптури на техни известни художници, режисьори, писатели", разказа Владина Цекова.

Според нея с грузинците сме близки като отношение и характери. Знаят за историята и природата ни, отбеляза тя.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
Иван Иванов
преди 2 години
Пълни глупости. Ние сме си на Балканите.Приличаме си на нас.Хайде стига сте ни сравнявали с болшевишки страни.Нашето място е в ЕС И НАТО,а не изток. Сигнализирай за неуместен коментар