България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Авторитетът Радев дал старт на промяната и заздравил доверието към самия него

Коментар по темата на евродепутата Петър Витанов и Яна Балникова от "Продължаваме промяната"

28.09.2021 | 09:15 Редактор: Юлия Христова

Номинацията на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова подкрепят и от четири партии - БСП, "Има такъв народ", "Продължаваме промяната" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

Доверието Радев не само, че го оправда, но и го заздрави. Има две неща, които касаят вчерашното мероприятие - фигурата на Радев може да обедини много повече хората от тези в лявото политическо пространство. Той се превърна в естествен авторитет. Това каза за "България сутрин" евродепутатът от БСП Петър Витанов. 

Според него няма съмнение, че Радев е президентът на българските социалисти.

"Темата "Магнитски" я разисквахме преди 2 седмици. Дискусията беше защо неща, които се случват в България, остават незабелязани в ЕС. Отговорът го знаят всички български граждани. Действията на ЕК бяха недостатъчни в последните години. С бездействието си тя позволи изхранването на един корупционен модел", коментира той. 

По думите на Витанов фактът, че президентът е успял да обедини хора от различен политически спектър говори за това, че поведението му е достойно.

Тази подкрепа за президента Румен Радев не се е случила преди седмица, нито преди 4 месеца, когато влязохме в правителството, а преди много повече време. Той започна тази промяна, която имаме желанието да продължим заедно. Това посочи за Bulgaria ON AIR Яна Балникова от "Продължаваме промяната". 

Тя е на мнение, че волята за справедливост е израз на желанието да има такава за всички.

"Предизвикателството е към системата, която е наложена през всичките тези години. Знаехме, че в Министерството на икономиката има нужда от промяна. Беше като в къща, която си си купил, но не си сигурен какво точно трябва да се ремонтира в нея. Около експертите има структури за източване на държавата. Това ни даде мотив да скочим с лицата си срещу това", обясни още Балникова.

От думите ѝ стана ясно, че има задкулисна система на ограничения.

"Имиджът, който имаме като страна, се е покачил благодарение на това, което Радев прави. Умее да комуникира и то на световно ниво. При нашата обиколка в 5 града видяхме хора, които ни подкрепят, говориха за личните си проблеми и изразиха надежда за промяна. И кампанията на президента няма да сгреши, ако тръгне в тази посока - да търси диалог", подчерта тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Какъв авторитет е пък тоя Сигнализирай за неуместен коментар