България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Учител вдъхновява младите да учат история в социалните мрежи

"Имаме сложно време, в което децата страдат от липса на внимание", каза Илия Михайлов

22.09.2021 | 08:08 Редактор: Искра Ангелова

Нестандартни уроци по история в социалните мрежи. Как наш преподавател мотивира младите да учат и да използват интернет по-малко?

"Първото нещо, което винаги съм си поставял за цел и съм изисквал от тях, е да бъдат партньори в тази отговорност, в която имаме заедно. А именно да се занимаваме с една от най-древните и мъдри науки - историята. Винаги съм искал те да осъзнаят колко е важно това, което правим ние заедно в час", каза учителят по история Илия Михайлов за "България сутрин".

Той отправя призив в TikTok към младото общество - да не се поддават на предизвикателствата и да бъдат внимателни.

"Идеята ми беше да им покажа, че непрекъснатото висене в тези социални мрежи не е най-добрият начин да си прекарат свободното време. Има много по-важни неща, които могат да свършват. Трябва да бъдат внимателни с кого и какво правят в социалните мрежи. Затова беше и това мое видео в тази толкова популярна социална мрежа", допълни Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че цялото общество трябва да бъде нащрек в социалните мрежи и да показваме добрия пример на децата.

"Това трябва да го правим с протегнати ръце, тъй като само от едната страна няма да има възможност да се случат нещата. Аз също навремето играех компютърни игри, но днес нещата стоят по-различно, тъй като имаме много мощен инструмент за влияние в лицето на социалните медии. Имаме едно сложно време, в което децата страдат от липса на внимание и се опитват да го компенсират, приемайки тези опасни предизвикателства. За някои хора този проблем не стои на дневен ред и не го вземат сериозно, но имаме доста неприятни примери от целия свят", изтъкна учителят.

Илия Михайлов сподели, че всичките му уроци са електронни и ги е направил под формата на медийни презентации.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК