България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Димитър Антов: ЛГБТ общността е прекалено малка, за да ѝ се обръща внимание

Призивът на ЕП за еднополовите бракове е грубо вмешателство, смята общинският съветник от ВМРО

15.09.2021 | 08:23 Редактор: Здравко Черкезов

Европейският парламент призова еднополовите бракове и партньорства да бъдат признати в целия Европейски съюз. До какво ще доведе резолюцията на ЕП и ще се стигне ли до еднакво третиране на еднополовите семейства с разнополовите двойки?

"Тази резолюция не е задължителна. Тя е пореден натиск върху културите на отделните държани да приемат нещо, което някой в Брюксел е решил. Това е сурово, грубо вмешателство и след време ще осъзнаем, че това е грешно", заяви общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет (СОС) Димитър Антов в студиото на "България сутрин".

Според Антов, ЛГБТ общността в България е прекалено малка, за да ѝ се обръща толкова голямо внимание. Обяснението: "подмяна на основните проблеми в обществото".

"Огромният проблем в момента е огромната разлика между богатите и бедните, тази ножица се разширява постоянно. Това са проблемите на късния и презрял капитализъм. Вместо това се създава за обществото текст за дъвчене. Същата манипулация става през тази Ковид инвазия в медиите", посочи общинският съветник в СОС пред Bulgaria ON AIR.

"Защо не се говори как бизнесите обедняват? А че големите корпорации, които произвеждат лекарства, стават все по-богати?! Това е важният проблем за обществото", категоричен е той.

Антов и ВМРО са твърдо решени да се противопоставят на намесата в културните норми в България. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК