България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гордата медалистка Тайбе Юсеин специално пред Bulgaria ON AIR

Очакваме още медали в борбата, прогнозира треньорът Петър Касабов

05.08.2021 | 08:12 Редактор: Елеонора Танева

"Много съм щастлива, че спечелих бронзовия олимпийски медал. Не очаквах толкова бърза победа, но беше добре дошла". Това заяви Тайбе Юсеин пред "България сутрин". 

Вчера тя спечели бронзовото отличие в категория до 62 кг. в борбата, след като надви за 56 секунди Любов Овчарова от Руския олимпийски комитет. 

Важна роля за победата е имал и нейният треньор Петър Касабов.

"Казах ѝ да се успокои, да повярва в себе си и да мисли само за това, което сме говори по време на подготовката", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Тайбе се е събрала много бързо след загубата на полуфинала и мислите ѝ са били насочени само към медала, който я очаква. 

"Не допуснах загубата да ми повлияе психически, битката за медал беше много важна. Тежката последна година беше допълнителна мотивация. Исках да докажа, че още мога", сподели бронзовата медалистка от Токио 2020.

Има шансове България да спечели още медали в борбата.

"Засега женската ни борба има 4 олимпийски медала, надявам се да се увеличат до края на състезанието. Евелина Николова ще се бори за медал, трябва да го чакаме, да го искаме, да го извоюваме", заяви Петър Касабов. 

За Тайбе Юсеин от тук нататък следва заслужена почивка. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Браво, Тайбе!!! Голяма симпатяга :)) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Дон Франко Де Ла Бра
преди 2 години
Браво на девойчето.Мищо че е туркинче.Бори се за отличие не само за нея ,но и за България.Поклон пред всички които ни представиха и представят като нация в Токио.Токио пауърмен. Сигнализирай за неуместен коментар