България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Класически и латино ритми: "Концерти за малчугани и великани" превзема София

Коментар на Тина Коилова и Ире Васкес в "България сутрин"

04.08.2021 | 09:27 Редактор: Искра Ангелова

"Концерти за малчугани и великани" превзема София. Три музикално-артистични събития дават възможност на децата да експериментират с музикални инструменти, да танцуват латино и да получат уроци по перкусии. На летни латино ритми децата ще могат да се насладят заедно с Ире Васкес от Куба.

"Концерти за малчугани и великани" е инициатива, която е на сцена за втора поредна година в кино "Кабана", но я провеждаме от 2017 година. В София е правена на различни места, в Казанлък - 2 пъти. Миналата година там имахме гости от Куба и Испания", каза организаторът Тина Коилова за "България сутрин".

Струнен квартет "Уника" от Пловдив ще представят цигулка, виола и контрабас, както и виолончело. Втората вечер, която ще е на на 8 август, ще е за латино ритми от Куба и Испания.

"Ще забавляваме децата и да направим нещо хубаво. Това е най-важното", коментира Ире Васкес от Куба в ефира на Bulgaria ON AIR.

Събитието е отворено за всички желаещи.

"Децата имат пряк достъп до изкуството. Ще поканим децата на сцената и ще се докоснат до инструменталисти от света", допълни Коилова, която е преподавател по музика.

Васкес сподели, че за първи път участва в това събитие.

"Децата са по-възпитани, понякога дори повече от възрастните. Казваш, че инструментът трябва да се уважава и те го знаят. Говорим с тях като с големи хора", каза още кубинката.

Концертите са на 7, 9 и 14 август.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК