България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пленителната Вера Шандел за майсторството да правиш джаз в будоара

Вече 10 години тя си партнира с композитора и пианист Ангел Заберски-син

29.07.2021 | 09:17 Редактор: Тодор Петров

Пленителната Вера Шандел и виртуозният композитор и пианист Ангел Заберски-син празнуват 10 години, откакто започват да работят по спектакъла "Джаз будоар".

"Това са 10 години. Както и да го погледнем, голяма част от живота на всеки човек. На мен ми се сториха малко, защото всичко с случи бързо. С Ангел 10 години си е като едно съжителство", сподели певицата в студиото на "България сутрин"

И подчерта, че всички спектакли, които правят, са много интимни. Изваждат от себе си много лични неща и ги излагат на сцената пред публиката.

"Довечера имаме много сериозно изпълнение. Сцената е на открито, много е голяма. Ще видим как можем да разпрострем будоара в толкова много пространство. Замислили сме го, заповядайте да видите какво сме сътворили", каза още Вера Шандел.

Изпълнителката отбеляза, че от съвсем малка носи любовта към музиката. Нямала е 6 години, когато сама се е записала на уроци по пиано.

"Заминахме за Алжир, там музиката е друг живот. Не се прави от деца. Там започна френската нишка и продължи цял живот. Всичките ми най-важни неща са свързани с френския език. Дълбоко преживявам песните, това създава част от магията на шоуто. Много се радвам, че имах смелостта да поема тази възможност и преди 11 години започнах да се занимавам с пеене", разказа Шандел.

Вдъхновява се най-много от мелодии, гласове и инструментали. Музиката е тази, която ме кара да правя музика, посочи певицата пред Bulgaria ON AIR.

"Не знаем защо нещо ни харесва. Чуваш го и го усещаш, музиката е много специално изкуство. Вече се ползва по друг начин, от гледна точка на популярност и хитове", смята Вера Шандел.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК