България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой е фаворитът на Евро 2020 и какво се знае за състоянието на Ериксен?

Коментар на спортния журналист Веселин Коларов

21.06.2021 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

Европейското първенство по футбол тече с пълна сила, а емоциите около него обединяват всички привърженици на спорта пред малките екрани и на 12 стадиона в Европа Турнирът започна с инцидента на датския футболист Кристиан Ериксен, който колабира на терена и едва не загуби живота си по време на първия мач на Дания срещу Финланция.

"Още няма официална информация, знае се, че Ериксен получи инфаркт по време на мача. Появиха се теории на конспирациите, че се е ваксинирал и това е една от причините. От "Интер" официално отрекоха информацията, че той е имунизиран, така че тази информация категорично отпада", каза спортният журналист Веселин Коларов в студиото на "България сутрин".

Според него случилото се може да е следствие на натоварената програма през този сезон.

"Тя е много сгъстена заради миналогодишното прекъсна, когато не се игра футбол повече от месец заради пандемията. Важното е, че Ериксен вече е добре. Оттук насетне той ще живее с вграден дефибрилатор, който ще има директна връзка с медик, ако нещо се случи с 29-годишния футболист. Сигурното е, че няма да продължи кариерата си в Италия, където е забранено спортисти със сърдечни проблеми да се състезават", допълни Коларов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че датският футболист не е единственият, който има подобни проблеми на Евро 2020.

"Защитникът на Холандия Дейли Блинд също играе с вграден дефибрилатор. Той имаше сериозни проблеми преди няколко години. Прие много емоционално случката с Ериксен", коментира още журналистът.

По думите му Европейското първенство до този момент се развива по план, но в някои отбори се вижда умората.

"Станахме свидетели на доста хубави мачове. В събота Германия победи Португалия в най-хубавия мач. Отново станахме свидетели на автоголове, португалците си забиха два. До този момент на Евро 2020 има цели пет автогола, което е абсолютен рекорд", каза още Веселин Коларов.

Най-голямото разочарование за него е отборът на Турция, а личен фаворит - Италия.

"Те играят много приятен футбол. Неслучайно постигнаха три победи в груповата фаза. "Адзурите" се намират в серия от 30 поредни мача във всички турнири без загуба, което е изравнен рекорд от 30-те години на миналия век. Тогава беше постигнат под ръководството на легендарния селекционер Поцо, който спечели две световни титли", добави той.

Веселин Коларов коментира и така нашумялата тема с новия собственик на "Левски".

"Диксън е в Щатите. Вчера излезе с отворено писмо до феновете на "Левски", в което разяснява каква е ситуацията. Очаква от "Герена" да му изпратят документи. Доколкото знам - Наско Сираков продължава да преговаря и с други по-малки спонсори", сподели журналистът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК