България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Ръкостискане, заключени ръце... Какво си казаха Байдън и Путин с невербални жестове

Трябва да се следи за комбинация от такива, каза Ивайло Карагеоргиев

17.06.2021 | 08:38 Редактор: Юлия Христова

Какви послания отправиха по време срещата си в Женева американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин? Двамата излязоха с обща лаконична декларация, но с отделни пресконференции и без значителен пробив по спорните въпроси. 

"В началото, когато влизаха във вилата, самият ритуал по запознаване - когато се ръкостискаха, Байдън първи подаде ръка. Това е знак, че е готов да приеме своя събеседник и да общуват. Путин се наложи да направи няколко крачки към него", каза за "България сутрин" експертът по невербална комуникация Ивайло Карагеоргиев

Той припомни, че срещата между Тръмп и Макрон преди 4 години е минала с конфузна ситуация.

"Сега ръкостискането на беше силно, тоест никой не искаше да доминира", поясни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Карагеоргиев е на мнение, че заключените ръце пред тялото са инстинктивен опит за прикриване на по-слабите части от него.

"При разговори е доста прието позата, при която да се видят скръстени крака. Путин е много добър в контролирането на поведението си, вероятно военната му подготовка има отношение в това, но никой не може да го прави твърде дълго време", посочи  той..

По думите му трябва да се следи за комбинация от жестове

"Не мога да кажа защо нямаше решение за съвместна пресконференция. Байдън - може и да греша, но прави впечатление, че преди сякаш речта му беше по-монотонна, а сега поставяше повече паузи, променил се е. Има положителна промяна. Путин рядко ме изненадва с поведение, но е почти сигурно, че не прави грешки в поведението си пред хората. Това е официална среща, за която бяха предвидени 5 часа", каза още експертът по невербална комуникация.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 месец
Отношенията им са пределно ясни и без да се следи езика на тялото. Не са тайна за никого. Сигнализирай за неуместен коментар