България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоян Мирчев, БСП: Анализирахме грешките, ще подобрим изборния резултат

Не успяхме да покажем с какво не сме съгласни в управлението на ГЕРБ, заяви той

17.05.2021 | 09:40 Редактор: Юлия Христова

Предизборна криза: Защо се стигна до пореден конфликт при левите? 

Имаме съвсем друг състав, направихме своя анализ за грешките - както за партията, така и вътрешни. Конфликтите са част от тях. Начинът, по който направихме кампанията, някак не успяхме да покажем с какво не сме съгласни в управлението на ГЕРБ. Относно оставки - щабът ще е нов, ръководството си подаде оставката. Това каза за "България сутрин" Стоян Мирчев от БСП.

По думите му предстоят тежки избори. Той вярва, че БСП ще подобри изборните си резултати на предстоящия вот.

"В една предизборна обстановка е по-важно в каква посока може да се промени държавата, какво искат българските граждани. В Конгреса се вземат конкретни решение, правят се стратегии. В нашата партия винаги е имало идеен диалог", посочи Мирчев за Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че в партията се води дебат, който после служи за вземане на решение.

"Наистина ни предстоят промени, страната ни е пред кръстопът - дали да се върне в безвремието преди 4 април. Това е голямата отговорност на всички партии, надявам се в 46-ия парламент това да се случи. И служебният кабинет да успее да осигури провеждането на честни избори. Трудно е да коментираш толкова безочлива партия като ръководството на ГЕРБ. Президентът спази една от основните си роли - да е обединител на нацията, в кабинета има назначения от целия спектър - ние имаме Янаки Стоилов", допълни Мирчев.

"Ставащото не е реваншизъм, а на постовете идват хора, които знаят какво вършат, говорим за нормализиране. Те имат два месеца и няма събота, няма неделя, няма почивка. Забравяме всичките тези 12 г., когато българската администрация беше изчистена по най-бруталния начин. Кадри, трупали своите знания с години, бяха изхвърлени на улицата. Другите партии трябва да се научат да говорят за политики", допълни социалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
T.............R Ж,
преди 2 години
ТЕЗ И ДА ЗАГУБЯТ ГО ИГРАЯТ ,ЧЕ СА ПЪРВИ , Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Имам серозни съмнения. По-скоро Слави ще си го подобри. Сигнализирай за неуместен коментар