България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

''Най-красива на света'' - Искрен Пецов посвети песен на България

Изпълнителят обясни защо се кандидатира за депутат от листите на ВМРО

03.03.2021 | 09:47 Редактор: Тодор Петров

''Най-красива на света'' е името на най-новата песен на Искрен Пецов, която той посвещава на родината.

"Досега пеех за момичета. Изведнъж почувствах нужда, виждайки едни красиви места, да изпея песен за моята родина, за нашата татковина. Започнах да мисля текста и музиката в морето, докато карах кайтсърф. На човек в даден момент му идва да направи нещо такова", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Изпълнителят допълни, че прави реге музика, поп и диско музика, но е имал нужда от такъв вид изливане на душата му.

"Почувствах го. Всеки трябва да се остави на това, което усеща. Усетих го и затова го направих. Опитахме се да снимаме пролетни цветове, след това - лятото, от пещери и върхове, накрая завършихме със зимни снимки на Витоша. Опитахме да хванем и четирите сезона", разказа още Пецов в студиото на "България сутрин".

Той е кандидат-депутат от листите на ВМРО. По думите му не е странно актьорите да стават певци, а певците да влизат в политиката.

"25 години вече ръководя "Латинопартизани", ето ги лидерските качества. Не трябва да се търси сензация. Защо не музиканти, певци, художници и актьори да имат ясна представа какво се случва с политическия живот. Мечтите ни са да заздравим средната класа и да живеем като средния европеец. Включвайки се в листите на ВМРО, с приятна изненада разбрах, че точно в частта на културните дейци, те имат страхотна идея да въведат квота за българска музика в медиите. Ето един страхотен повод да подкрепям точно това", обясни Искрен Пецов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК