България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Драганов: Ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент

Ще има много по-силен туристически сезон, отколкото очакваме, прогнозира той

25.02.2021 | 09:50 Редактор: Радостина Димитрова

В очакване на летния сезон - при какви условия ще почиваме на морето и как ще се прави туристическият бранш?

"Ще има много по-силен туристически сезон, отколкото очакваме", заяви категорично доц. Румен Драганов от Сдружение "Български туристически съюз" в студиото на "България сутрин".

По думите му след реч на Борис Джонсън туристическите резервации към Балканите са скочили с 500%.

"Основно британците пътуват към Гърция, Турция, но ще има увеличение и при нас на британски туристи", посочи доц. Драганов и подчерта, че в България фалити няма, а има хотели, които просто са спрели да работят.

"Това, което ще видим, е, че вече има ориентация и към туризма в 2022 г.", сподели той.

И добави: Ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент. Няма как да спреш с молитви, без ваксина, една пандемия. Маркетингово предимство ще имат дестинациите с над 80% ваксинирани, както и компаниите, чийто персонал е ваксиниран.

"Очакваме голяма заетост по българските курорти, включително и в планината. Ние сме една зелена дестинация. Българското Черноморие се оказа здравословно. Хората не искат документ, брошка или паспорт, а действителността - а тя е, че се опазихме здрави", подчерта доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му разделение между ресторанти и хотели няма. Само трябва строго да се спазват мерките на Щаба.

"Туристическият бизнес иска да спазва всички хигиенни изисквания и този, който не ги спазва, е враг. И да се ваксинираме - не може да задължим никого, но в момента светът е в борба за ваксини. България, ако иска да е на нивото на другите туристически дестинации, трябва да изпълнява имунизационните изисквания", каза доц. Драганов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тепърва ще сме свидетели на случващото се Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван Петров
преди 3 години
Това е изключително дискриминационно и непрофесионално искане - няма никакви доказателства, че ваксинирани и преболедували немогат да се заразят повторно от новите щамове и да пренасят отново заразата!!! Сигнализирай за неуместен коментар