България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво накара историк от Софийския университет да се кандидатира за депутат

Доц. д-р Беров: Трябва да променим политиките по отношение на всякакъв тип неравенства

25.02.2021 | 09:43 Редактор: Тодор Петров

Доц. д-р Христо Беров влезе в гражданска квота на БСП в Смолян за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Той е преподавател по история в Софийския университет ''Св. Климент Охридски''.

"Имам известен опит от предната кампания, отново в Смолян. Съчетавам го с личен интерес да опозная района. Винаги вярвам, че нещата могат да се подобряват. Има много какво да се промени в региона на Смолян. Това е един от периферните райони, сравнително беден, един от най-бързо обезлюдяващите, с много тежки демографски проблеми", заяви доц. д-р Беров в студиото на "България сутрин".

Другата страна на въпроса е чисто национална - сериозната държавна намеса в решаването на проблемите, стана ясно от думите му.

"Скептичен съм по отношение на това, че човек може сам да промени нещо. Това, което трябва да се променя в региона и държавата, са дългосрочните политики по отношение на всякакъв тип неравенства. Ако човек стои отстрани и само критикува, без да се опита да въздейства, нещата няма да се подобряват", каза още доц. д-р Беров пред Bulgaria ON AIR.

Той се съгласи с твърдението, че политиката е "мръсно нещо", но по думите му страненето от нея не носи позитиви. Искаме или не искаме, политиката влияе на нашия живот, настоя преподавателят 

Нашите управници не се справят особено добре със сферата на образованието, смята доц. д-р Христо Беров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК