България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лекарят на хванатите с допинг плувци: 200% е сигурно, че знаят какво приемат

Не сме били в параноя някой да сложи нещо, каза д-р Любомир Петров

25.02.2021 | 08:41 Редактор: Радостина Димитрова

Това, което приемат националите ни по плуване, не са лекарства, а хранителни добави. Не следим дали ги изпиват, когато им ги дадем. А те знаят какво пият. Това заяви лекарят на националния ни отбор по плуване д-р Любомир Петров в интервю за "България сутрин".

Той коментира скандала с тримата ни плувци, хванати с допинг. Момчетата настояват, че нямат представа какви медикаменти са приемали по време на тренировките.

"Има комплекс от възстановителни мероприятия. Това не са лекарства, това са хранителни добавки - вещества, които присъстват свободно в организма", обясни д-р Петров.

По думите му таблетките за деня не били 36, както по-рано казаха плувците, а били 33. Лекарят на отбора посочи още, че има възможност и външни лица да влязат във въпросното помещение, както и че е възможно да се сложи нещо в храната.

"200% е сигурно, че състезателите знаят какво приемат. Имам състезатели, които винаги следят. След като получат чашите, могат да ги изпият, могат и да не ги изпият. Много от състезателите пият и допълнителни неща, което не е добре. С никого от състезателите не съм бил в конфликт. Те много добре знаят какво пият, въпреки че никога не са проявявали голям интерес, което е жалко, но е нормално, понеже са много заети с тренировки и училище", подчерта лекарят на отбора пред Bulgaria ON AIR.

За появилата се информация, че д-р Петров е бил замесен и в друг допинг скандал - във Федерацията по гребане, той беше категоричен, че чува това за първи път и докато е бил там, положителни допинг проби не е имало.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Много неприятна работа, горките момчета Сигнализирай за неуместен коментар