България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българка в Нидерландия с разказ за размириците заради мерките срещу Ковид-19

"Полицията си върши работата, много от хулиганите вече са задържани", сподели Елица Йорданова

27.01.2021 | 08:19 Редактор: Ралица Братанова

Заради затягането на противоепидемичните мерки и въвеждането на вечерен час в Нидерландия от дни тлее напрежение. На този фон държавата продължава да обмисля по-строги ограничения за овладяване на пандемията.

"За съжаление това, което се случва в Нидерландия, не е никак приятно. То не беше целта на протестиращите хора. В много градове продължават размириците. Полицията си върши работата много добре. Много от хулиганите вече са задържани", разказа Елица Йорданова, създател на Първо българско училище "АБВ" в Амстердам в "България сутрин".

Според Йорданова истинската цел на протестиращите е била да просто да изразят недоволството си от мерките, което е демократично право.

"Както навсякъде по света обаче, има група хора, чиято няма цел и интерес просто иска да използва ситуацията. Това са предимно млади хора. Медалът има 2 страни. Много неприятна е обстановката, в която живеем. Тези млади хора нямат никакъв отдушник. Никой не оправдава това, което се случва, но трябва да им обърнем повече внимание", коментира сънародничката ни.

Тя е на мнение, че проблемът всъщност не е вечерният час, а това, че повечето хора не са убедени в ефекта, който ще има наложеният вечерен час върху броя на заразените.

С вечерния час хората ще могат да напускат домовете си само при крайна необходимост от 21:00 до 4:30 ч.

"Повечето хора не са доволни, но го приеха. Има страшно много проверки, много глобени още в първите дни на въвеждането", допълни събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

Йорданова коментира, че в Нидерландия мерките се спазват и донякъде това е вследствие на доверието в правителството, което липсвало у нас.

"Тук помощта за хората, които имат собствен бизнес, е просто неимоверна. Ситуацията е различна", категорична бе тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Коко
преди 3 години
Еми на хората им омръзна да ги лъжат нормално а уж в Нидерландия има демокрация а има стотици наранени граждани Сигнализирай за неуместен коментар