България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Измама с човешки съдби: Откраднаха пари за деца с починали от Ковид-19 родители

Не може да влезе в мисълта ми как човек може да се възползва от мъката на деца, каза Надежда Бояджиева

21.01.2021 | 09:32 Редактор: Радостина Димитрова

Измама с човешки съдби! Кой злоупотреби с кампания в помощ на деца, загубили родители медици заради Ковид-19?

"Поредна измама извън всякакви морални принципи. Създадена е Facebook страница с нашето лого, но с друга банкова сметка. Веднага подадохме сигнал към прокуратурата, имаме вече обратна връзка, че са взети мерки, блокирана е банковата сметка." Това заяви Надежда Бояджиева от Фондация "За доброто" в студиото на "България сутрин".

"Дали е откраднато нещо, не се разбере, когато органите влязат в действие. Надяваме се сумата да не е голяма", коментира тя.

Получили са сигнали от активни граждани за дублирането на страниците и веднага са взели мерки.

"Не може изобщо да влезе в мисълта ми как човек може да се възползва от мъката на деца", категорична бе Бояджиева пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че официалната страница на една организация не би следвало да предоставя банкова сметка на частно лице. Тя предупреди предварително да се сравняват данните с тези от официалния сайт на фондациите.

"При нас идеите се раждат спонтанно, за да направим добро на децата. Основната цел на фонда е да осигури стипендия, докато те навършат 18 години, да усетят и моралната подкрепа, че родителите им са дали нещо на обществото, а обществото ще даде на тях", коментира Надежда Бояджиева.

Тя сподели, че досега са осигурени стипендии на 9 деца за 2021 г., обсъждат се още 9 деца, а 6 са в процедура на проучване.

"Надявам се да успеем, вече осигуряваме и емоционална подкрепа на децата. Само ще се развиваме, за да им помагаме под всякакви форми. Това, което се случи, разтърси много хора и си дадохме сметка за много неща", каза събеседникът от Фондация "За доброто".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А тези, които пребиват възрастни хора за една мизерна пенсия и ги оставят осакатени и в мизерия, по ли може да се разбере? Измамниците са си едни и същи. Морал няма. Правят се на ощипани. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Думи нямам, това е чудовищно Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Човечност
преди 3 години
Какво става, хора? Мога ли озобщо да нарека хора онези, които са сторили това?И животни не мога да ги нарека, защото животните обичат децата си и се грижат за тях.Как можахте?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Стига гадости, как поне елементарна човещина не остана... Сигнализирай за неуместен коментар