България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Благотворителна инициатива спасява от глад нуждаещите се в Розино

Фондацията на Румен Караджов осигурява топъл обяд, събира дрехи и обувки за социално слабите

19.01.2021 | 07:57 Редактор: Ралица Братанова

В дни на пандемия и несигурност Фондация "Заедно напред - Розино" осигурява топъл обяд за децата от социално слаби семейства, събира дрехи и обувки.

"През 2016 г. заедно с мои приятели решихме да създадем Фондация "Заедно напред", с която да можем да правим различни компании в помощ на нуждаещите се хора в района", разказа създателят ѝ Румен Караджов в "България сутрин".

Първата кампания, която провеждат, е за хранителни продукти, а по-късно събират дрехи и обувки за децата.

"В условията на пандемия мислех, че няма да я има тази подкрепа, но от началото на март през 2020 г. с нас се свързаха доста фирми и организации", сподели Караджов.

На по-късен етап започва и кампания за снабдяване на децата от селото с електронни устройства.

"Тези хора имат нужда от това някой да им помогне, защото не могат да си ги осигурят. Голяма част от младите хора в България са готови да дарят своето устройство на дете в нужда, за да може да има достъп до онлайн платформите и да участва в учебния процес", посочи още Караджов.

Фондация "Заедно напред - Розино" подпомага около 40 семейства в района.

По-голямата част от тях нямат и достъп до здравни грижи, затова Румен Караджов, който работи и като здравен медиатор, се старае да ги информира за сегашната ситуация в страната.

По думите му хората там все още са скептични към ваксинацията, а решението на този проблем е държавата да осигури по-голям брой медиатори, които да им осигурят коректна информация.

Желаещите да подкрепят инициативата, могат да го направят на: https://timeheroes.org/bg/zaedno-napred-rozino или с превод по сметката на Фондацията - BG80FINV91501016716602.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК