България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Родители готови на протест: Дистанционното обучение е недопустимо

"Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата", категоричен е Милко Божанков

14.01.2021 | 07:55 Редактор: Ралица Братанова

Родители настояват за категорично връщане на учениците и студентите в учебните заведения след 31 януари и се заканват да протестират, ако желанието им не бъде изпълнено.

"Решението  е едно единствено - да се върнем към присъствено обучение. Смятаме, че дистанционното обучение е недопустимо в нашето общество. Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата. Това е живот и образование на пауза", заяви представителят на формацията "Обединени родители" Милко Божанков  в  "България сутрин".

По думите му онлайн обучението е недостатъчно като обем на информация, при него е нарушен социумът на децата, липсва и връзката учител - ученик.

Божанков уточни, че остава възможността родителите, които не искат да пускат децата си на училище, да ги оставят вкъщи, заявявайки това писмено.

Предстои масово тестване на учителите от 25 януари, а след това се обсъжда поетапно връщане на учениците в клас.

"Не сме безотговорни хора, които държат на всяка цена да стане тяхното. Ще изчакаме до 31 януари. Нека минат тези тестове, да се направи организация. Съгласни сме да има преход, но трябва да се завърнем към нормалното", категоричен бе Божанков пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи, формацията е готова да реагира с недоволство, протести и оспорване на нормативните актове.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 2
1234
преди 3 години
Като слушам този мърморко, имам чувството, че не дай си Боже да стане реална война, такива като него, пак ще намерят повод за мрънкане! Това не е концерт по желание! Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да! Пандемия, но не от вирус, а от клинични *** и ***.Вашият нов бог kОВИ-19 дори не е постигнал 1 % смъртност и заразяемост по всичките държави по света! Егати "пандемията" и чумата. Жив да не бях!Простудната настинка е с по-висок процент на заразяемост и смърнтост дори!Тая водеща е за публичен разстрел. Само да ми падне някой да чуя да казва, че детето ми е "заплаха" за обществото и близките си ще му извия шибаното вратленце и ще го дам на гладни освирепели кучета да се нахра ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 4
Нина
преди 3 години
И аз съм родител, но няма да протестирам Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 5
Караибрахим
преди 3 години
*** това не е концерт по желание бе хора....света е в нечувана пандемия. Дистанционното обучение е единствената опция по цял свят, добро, лошо, такова е. За месец-два нищо няма да стане, нито някое дете ще стане по-глупаво. Не забелязвам дефицити в моето дете, освен че му е малко скучно, но да кажем че ще се преживее. Много мрънкане пада, много нещо- смирете се малко. Сигнализирай за неуместен коментар