България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Младежкият кинофестивал "Арлекин" тази година стартира онлайн

"Започваме от 19:00 часа нататък със стриймове в YouTube", посочи Ивайло Иванов

04.12.2020 | 09:25 Редактор: Радостина Димитрова

Среща с киното - уроците по творчество на фестивала "Арлекин" във Варна тази година ще са онлайн.

"Нашите надежди са, че 80% от миналогодишните участници да бъдат с нас онлайн, а още 80% други хора ще могат също да участват, тъй като фестивалът ще се проведе виртуално", това заяви в "България сутрин" Ивайло Иванов, който е член на организационния комитет на фестивал “Арлекин”.

Той обясни, че събитието ще се излъчва в удобен часови пояс, когато повечето от хората ще са приключили с професионалните си ангажименти.

"Започваме от 19:00 часа нататък със стриймове в YouTube", посочи пред Bulgaria ON AIR Ивайло Иванов.

Фестивалът "Арлекин" ще се проведе между 5 и 12 декември.

"На 5-и ще бъде открито събитието от нашето студио с много малко хора, останалите ще се включват онлайн", коментира Иванов и допълни, че младежите, които имат желание да се включат в разработката на филма за коронавируса, ще бъдат поканени на виртуална дискусия.

По думите му фестивалът ще е наситен с изключително много и интересни уъркшопи, дискусии за медиите, интернет защитата, музиката, както и големи имена от тези сфери ще се включат.

На 12 декември ще бъде закрит фестивалът с награждаване.

"Очакваме нещо от фестивала да отекне в обществото, младите ще покажат друга гледна точка за Ковид-19 и ние можем да вземем мерки", заяви на финала Ивайло Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК