България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Любомира Павлова-Lyrra комбинира фолклор и хаус в дебютната си песен

Младата изпълнителка се занимава и с преподаване, което било нейна мечта

04.12.2020 | 09:35 Редактор: Ивет Арабова

Любомира Павлова-Lyrra използва основата на народното пеене, за да сътвори първата си самостоятелна песен "Believe". Как става пълноценното смесване на стилове?

"Това става, като си проучил и двата стила много добре. Занимавам се от много малка с български фолклор. Всичко, което е направено с доза вкус и естетика, няма как да е еклектично", каза певицата Любомира Павлова-Lyrra в ефира на "България сутрин".

Тя добави, че с Fabrizio Parisi са се срещнали преди 1-2 години и идеята им е да работят заедно в дългосрочен план.

"Той много хареса демото, което му изпратих. От доста време, паралелно с фолклора, вкъщи пея и други стилове. Често слушам Алиша Кийс, Бионсе, гледам техни концерти. Много е вдъхновяващо, опитвам се да пея такъв стил", сподели Lyrra в ефира на Bulgaria ON AIR.

Артистичният си псевдоним - Lyrra, избрала тъй като името ѝ - Любомира, е твърде сложно за чужденците и решила да го съкрати. 

"Голямо предизвикателство за мен е да преподавам, но винаги ми е било и мечта. Имам доста по-лесен досег до хората, до учениците. Хората ме възприемат доста добре и се чувствам полезна", разказа изпълнителката.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК