България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Български влогър с инициатива да помогне на безработните заради Ковид

Според мен човек трябва да има кауза, не го правя за пари, аз ще съм посредник, заяви Алпер Чочев

04.12.2020 | 08:27 Редактор: Радостина Димитрова

Пандемията остави без работа множество българи. Кой и как реши да им помогне?

"Това, което на мен ми се случи, беше, че останах с 60 лв. и не знаех какво да правя. Отидох общ работник и след това реших, че по някакъв начин трябва да помогна на другите хора без работа. Те искаха да им помогна, но не знаех как, нямам фирма". Това разказа в "България сутрин" влогърът Алпер Чочев.

Той създава инициатива, която помага на безработни българи да успеят да оцелеят във времената на пандемия.

"Според мен човек трябва да има кауза, не го правя за пари. Аз ще съм посредник, има доста фирми, които искат да помогнат. Но трябва да си помагаме, целта е да си помагаме", заяви Алпер пред Bulgaria ON AIR.

"Много хора ми пишат - има хора, които казват, че не искат нищо, само да помогнат. Помогнахме вече на 2 момчета и съм много щастлив", допълни влогърът.

Алпер Чочев обясни, че инициативата не е за да печели последователи или пари, просто така е възпитан. 

Хората, които ме познават, знаят, че не го правя нито за пари, нито за последователи. Видеото, което съм направил за тази кауза, има много по-малко гледания от другите ми видеа", посочи той и добави, че познава няколко популярни личности, които в момента също са в затруднение.

Той вярва, че хуморът помага в тези ситуации и че за него работата като сервитьор е едно представление.

"В началото изпитвах неприятно чувство, защото не исках да работя тази работа, но си казах - това ще отмине, ако обслужа днес 100 човека, ще забавлявам 100 човека, това е едно представление", каза Алпер и допълни, че инициативата трябва да продължи, а хората да си помогнат сами и да не чакат държавата.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК