България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спортът срещу вируса: Как се отрази пандемията на българските бойци?

Коментар на водещата на "Боец.бг" Десислава Джерманска

03.12.2020 | 09:30 Редактор: Ралица Братанова

В края на тази различна и трудна година за целия свят Bulgaria ON AIR ще бъде домакин на третите Годишни награди за бойни спортове "Златен пояс" 2020 на Националната асоциацията на бойните спортове. Церемонията ще се излъчи на 5 декември от 20:00 ч.

"Самите спортисти много се вълнуват и чакат с нетърпение да разберат кои са победителите. Този тип конкуренция е още един допълнителен стимул хората да дават най-доброто от себе си", заяви авторът и водещ на предаването "Боец.бг" Десислава Джерманска.

В студиото на "България сутрин" тя коментира и как пандемията се отрази на българските бойци.

"Много тежка година заради липсата на състезания. Всички бойци не са спирали да тренират, дори в периодите, когато залите бяха затворени", заяви Джерманска.

По думите ѝ много от спортовете са контактни и нуждата от партньор е изключително голяма.

"Пандемията провали доста професионални гали. Една от малкото, които се случиха не само в България, но и в света, беше SENSHI. Хората имат нужда да го гледат, бойците трябва да се изявяват", коментира главният редактор на сайта boec.bg пред Bulgaria ON AIR.

Според Джерманска един от основните проблеми за бойците е не само физическата подготовка, но и психическата, тъй като често оставали разочаровани заради отменени състезания.

Водещата на "Боец.бг" коментира и предстоящия двубой между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон. 

"Кубрат Пулев е на лагер във Варна. Доколкото разбрах, на 5 декември ще замине за Англия, където ще бъде изолиран. Ще има достъп само до залата и до хотела, в продължение на една седмица няма да има право на никакво излизане. Той е доста спокоен, уверен", посочи тя.

Джерманска добави, че увереността на Кобрата е изключително необходима за среща от такъв ранг.

"Това е най-голямото събитие в българския спорт за годината", категорична бе тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК