България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ивайло Захариев: Кризата ще мине, но душата трябва да се захранва

Актьорът с разказ за спектакъла "Въведение в картината"

02.12.2020 | 09:28 Редактор: Радостина Димитрова

Втори локдаун - да репетираш от дивана за голямата сцена. Ще бъдат ли спасени театрите? За новата постановка на Шуменския театър "Въведение в тяхната картина" - разказва актьорът Ивайло Захариев.

"За съжаление, темата на пиесата е много актуална. Неглижирано беше изкуството от пролетта, свободните артисти бяхме оставени да се справяме кой както може", заяви актьорът в "България сутрин".

"Започнахме с онлайн репетиции, което беше доста ново за всички нас, и не знаехме как да подходим, защото в театъра е много важно да го има този жив контакт", добави той.

Ивайло Захариев обясни, че самата пиеса разказва за художници, които властта иска да прослави, но не се интересува тяхното изкуство.

"И сега наблюдаваме как властта се опитва да използва хора на изкуството, само за да си вдигне реномето", коментира той.

Спектакълът е на Маргарит Минков, а режисьор е Стайко Мурджиев. "Тук самият режисьор ни подава по различен начин топката - светът започва да бъде компрометиран, не е ясно кое е истинското - светът или картината. Интересно е как играеш и заживява в теб този различен свят", разказа още за пиесата Ивайло.

Премиерата ще се състои на 10 декември в залата в Шумен, в която се провеждат репетициите.

"Смятам че кризисната ситуация ще отмине, но душата има нужда да се захранва", подчерта пред Bulgaria ON AIR актьорът и допълни, че някои от постановките, в които играе, са спрени заради хора в рискови групи.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Премиерата ще се състои в София Сигнализирай за неуместен коментар