България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ректорът на УНСС: Онлайн обучение, за да запазим студентите и преподавателите

"Идват противоречиви сигнали от медицински лица за ролята на маските", посочи проф. д-р Димитър Димитров

21.10.2020 | 08:18 Редактор: Тодор Петров

Малко повече от месец след началото на академичната година, ръководството на УНСС забрани достъпа до сградата и обяви, че за седмица се преминава на дистанционно обучение.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обяви пред Bulgaria ON AIR, че мярката е превантивна, тъй като има няколко случая на заболели студенти и преподаватели. 

"Ограничаваме доста всички събития, които не са свързани пряко с учебния процес, но не изцяло. Повечето от събитията се провеждат хибридно", отбеляза той и уточни, че заповедта му се отнася и за филиала на УНСС в Хасково.

"Разчитаме на взаимодействието със здравните власти. Започнахме и по-рано учебната година, това също е част от превантивните мерки. Сега сме в шестата седмица от семестъра. Нашата цел е да не спираме учебния процес и да пазим здравето на студентите и преподавателите", заяви проф. д-р Димитров в "България сутрин".

От четвъртък носенето на маски става задължително и на открити пространства в страната. Ректорът на УНСС посочи, че една от предходните му заповеди е била за носене на маски в общите помещения, а в залите за учебни занятия се спазва дистанция от метър и половина. Където това е невъзможно - трябва да се носят маски.

"Общо взето се спазва това изискване. Лошото е, че идват много противоречиви сигнали от медицински лица за ролята на маските. Никой не контролира дали си мият ръцете, примерно. Когато има струпване на повече хора, ние с разбиране подканваме да се сложат маските", сподели проф. д-р Димитров.

"Някои университети доста по-широко предприеха онлайн обучението. Университетите имат по-голяма свобода. Вероятно ще има следващо съвещание за мерките, които да бъдат предприети. Не съм се консултирал с големите университети в София", каза още той в качеството му на главен секретар на Съвета на ректорите.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
С повечето университети ще стане така Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Данъкоплатец
преди 3 години
Обучението на някои университети отдавна е о-лай на,за това сме на този хал.Каскетът е типичен пример за това. Сигнализирай за неуместен коментар