България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кметът на Хасково призовава за по-сериозни мерки заради пика на пандемията

Продължаваме да разкриваме нови легла за болни от Ковид-19, посочи Станислав Дечев

20.10.2020 | 07:58 Редактор: Радостина Димитрова

Трябва да предприемем по-сериозна мярка, за да се предпазим. Това заяви кметът на Хасково Станислав Дечев в ефира на "България сутрин".

"От началото на пандемията взимаме всички мерки, но явно това не е достатъчно, трябват по-засилени", посочи Дечев. 

Градоначалникът обясни, че в областта се разкриват нови легла за болни от Ковид-19. 

"Преди две седмици започва да се запълва капацитет на болниците, затова ще има допълнителни легла, беше предизвикателство за малките общини", коментира той и добави, че пенсионерските клубове вече са затворени по негово желание.

Ще бъдат въведени по-строги мерки за затворените пространства като заведения и нощни клубове, както и за пазари, където има струпване на повече хора.

Пред Bulgaria ON AIR Станислав Дечев подчерта и че все още в Хасково и областта няма училища, които да са преминали на онлайн обучение.

"През лятото нямаше много случаи и това накара хората да неглижират някои от мерките, но трябва да се пазим", апелира той.

В Хасково новите случаи за последното денонощие са 17.

Вчера почина 63-годишна лекарка от Хасково, диагностицирана с Ковид-19 на 13 октомври. Жената е била с диабет, сърдечно-съдово заболяване и бъбречни проблеми.

В Хасковско жертвите на Ковид-19 вече са 27, а в болницата всичките 30 места за тежко болни от вируса пациенти вече са заети.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК