България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Отровата на любовта" - предизвикателствата на дигиталния свят

Представлението се играе премиерно на сцената на НАТФИЗ

01.10.2020 | 09:30 Редактор: Ивет Арабова

Кои са елементите, които могат да разрушат, провалят или изпепелят любовта? Със сигурност токсичен ефект върху всяка една връзка в съвремието имат дигиталните технологии и чувствата, минаващи през тъчскрийн. За тях и новите форми на любов разказва постановката "Отровата на любовта". Представлението се играе премиерно днес на сцената на НАТФИЗ.

"Класическата и съвременната любов се преплитат в това представление. Тийнейджърки се сблъскват с първите влюбвания предателства и в главите им се пораждат много въпроси - това е сюжетът", разказа за "България сутрин" актрисата Никол Оташлийска.

4 момичета и един мъж са персонажите в представлението, в него има много скандали и конфликти, показва се и отчуждението между приятелки.

"Ако искаш да бъдеш романтичен, можеш - въпреки технологиите. Няма нито лошо, нито добро в ситуацията - някои моменти ги убива телефонът, но и в някои помага за комуникацията", сподели в ефира на Bulgaria ON AIR Сирма Кунчева, която освен, че е част от актьорския състав, отговаря и за костюмите.

17 и 21 октомври са следващите дати, на които ще се играе постановката. "Костюмите са съвременни, както се обличат хората в момента. През годините съм показвала доста интерес към сценография и костюми", добави Кунчева.

"Това представление е под формата на монолози и стендъп. Надяваме се въпреки маските да виждаме очите на хората и да се зареждаме от тях", разкри Оташлийска.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК