България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Защо уважаван преподавател от столично училище е освободен от длъжност?

Трябва да се зачита достойнството на всеки човек, обясни учителката, станала повод за петицията

30.09.2020 | 08:32 Редактор: Юлия Христова

Родители и учители от столичното 144-то училище с писмо до министъра на образованието, заради рокади в управлението му. Един от класните ръководители от вторите класове е назначен като заместник-директор, а след това учителката е освободена. Заради смените се обърква и цялата програма.  

"Госпожа Недялкова беше повишена до позиция зам-директор и няколко дни след това освободена. Не смятаме, че за 5 дни може да се разбере някой дали се справя. Искаме да се извинят, достойнството на един учител е накърнено", посочи един от недоволните родители - Велина Танева.

Писмото им е адресирано до ръководството на учебното заведение и до министерството на образованието.

"Наложи се да обясняваме на децата защо повече изобщо няма да виждат г-жа Деяна Недялкова. Това доведе до отрицателни емоции у тях. Петицията е в интернет. Нямаме отговор засега, около 420 души я бяха подписали до вчера", заяви тя.

Родителите определиха преподавателката като принципен и ценностен човек, от който образователната система имала нужда.

"Тя е сдъвкан и изплют човек. Уредих си среща и с госпожа директорката, исках да разбера има ли кадрови проблем - у мен остана усещането, че проблемите са създадени доста преди тя да бъде назначена за зам.-директор", допълниха част от родителите.

Учениците ѝ казаха, че са разстроени от липсата на въпросният преподавател и влизали в нейните часове с желание, както и учели с итерес и желание, уроците.

"Подготвях се за началото на учебната година и изненадващо директорката ме покани и ми предложи да заема този пост. Вършех си съвестно нещата, работех съвестно. Проведохме родителски срещи, на които бях представена. Исках да направя нещо за всички ученици. На 16 септември ме извикаха и казаха, че не може да се работи с мен в екип. Така се стекоха обстоятелствата. Сега съм безработна, опитвам да започна ново начало. Не настоявам да се връщам на никакви позиции. Казусът е морален. Трябва да се зачита моралът и достойнството на всеки човек", посочи тя.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Вълкан Петров
преди 3 години
Подкрепям стойностни учители като г-жаНедялкова,жалко е във времена на пандемия и други трудности които трябва да преодоляваме в образованието са причина за нейното напускане Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 3 години
Така е в системата на образованието. Не си им изгоден и те изхвърлят!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Мишоци
преди 3 години
Явно учителката е казала нещо против корона вируса а на долните човечета това не им харесва. Сигнализирай за неуместен коментар