България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"

28.09.2020 | 09:19 Редактор: Ивет Арабова

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила. 

"Излизаме по-единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не съм привърженик на ГАРД, но БСП са много далеч от спечелване на парламентарни избори. Само дразят хората с такива високопарни изцепки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Всеки път преди избори се заканват Сигнализирай за неуместен коментар