България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Радост за феновете на Queen: Нова биография на Фреди Меркюри излезе на пазара

Подробности за нея разказа директорът PR и маркетинг на изд. "Сиела" Темз Арабаджиева

23.09.2020 | 09:18 Редактор: Георги Камарашев

Фреди Меркюри остави златна диря в историята на музиката. Пророчеството му, че ще се превърне в легенда, се сбъдна. На пазара се появи нова биография за живота му. За увлекателната история на гениалния музикант разказа директорът PR и маркетинг на изд. "Сиела" Темз Арабаджиева.

"Това е второ издание от Лора Джаксън, един неслучаен журналист. Тя е автор на повечето известни рок биографии. Включително е автор и на биографията на другия член на Queen - Брайън Мей. Може да видим един доста прецизен поглед на доста прецизната личност на Фреди", каза Арабаджиева в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ самият Меркюри е бил необясним дори за своите съвременници. Той непрекъснато е будел възхищението на хората. 

"От книгата разбираме, че той е бил голям почитател на Джими Хендрикс и е страдал много при смъртта му. Със сигурност Фреди изпреварва времето си. Той е имал шанса да работи с продуцента на Джими Хендрикс. Меркюри наистина успява да надскочи времето си, сякаш не е от тази планета. Четейки биографията на Лора Джаксън - виждаме, че отзивите на хората са такива - той е странен, затворен в личния си живот, но истинска фурия на сцената", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Директорът PR и маркетинг на изд. "Сиела" разкри още, че Лора Джаксън си обяснява хомосексуалните влечения на Фреди с престоя му в Индия. 

"Връзката с родителите му е пресъздадена по интересен начин. Филмът върна Queen като тема на деня, но за феновете сякаш не беше достатъчно добър. За мен изненада беше изключително голямото търпение на Фреди, докато бъде приет в Queen. Той чака звездния си момент да стане член точно на тази банда", допълни Арабаджиева.

Тя изтъкна, че разказът за живота на легендарния фронтмен е цялостен и побира всичко най-важно за личността на Фреди Меркюри. Според нея това не е книга само за почитателите на Queen, а за абсолютно всеки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК