България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Български автомобилен състезател с успех на писта "Льо Ман"

Георги Дончев успя да стъпи на подиума с третото си място в ProAm класа

22.09.2020 | 09:55 Редактор: Ралица Братанова

Часове преди старта на легендарните "24 часа на Льо Ман" българският автомобилен състезател Георги Дончев успя да стъпи на подиума с третото си място в ProAm класа на легендарната френска писта.

"Това, което правихме ние там - ние сме подгряваща серия -  Carrera Cup Германия,  Carrera Cup Франция и  Carrera Cup Бенелюкс участват заедно в т.нар "Carrera Cup Льо Ман", която се провежда веднъж на 4 години само и служи като подгряваща серия. Ние чакаме около 2 часа преди старта на 24-часовото състезание", обясни Дончев в ефира на "България сутрин".

Състезанието, на което пилотът ни завършва трети, не минава без инциденти, а през цялото време състезателите трябва да се борят и с проливен дъжд.

"Това не ни спря, но на пистата, в участъците, в които имаше особено дълги прави, видимостта става буквално нулева. Разчиташ на светлините на колата пред теб. Нашите коли не са снабдени с никакви системи на безопасност и когато има малко вода на пистата, лесно се губи контрол", сподели още състезателят пред Bulgaria ON AIR.

По думите му при толкова инциденти състезанието става въпрос на оцеляване, а не на състезаване.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК