България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще успеят ли протестиращите да постигнат исканията си?

Коментар на политическите анализатори Кристина Кръстева и Слави Василев

22.09.2020 | 09:03 Редактор: Искра Ангелова

Трето издание на Великото народно въстание. В 76-ата вечер на протести, която съвпада с празничния Ден на независимостта, недоволните планират голяма изненада, която пазят в тайна. Ще успеят ли протестиращите да постигнат исканията си?

"Отношението на властта към протестиращите е толкова безочливо, че хората се отказаха. Имам чувството, че желанието за промяна е също толкова живо във всеки един от хората, които я искат от началото на протестите, но хората си казаха: "Те няма да си тръгнат, каквото и да правим". Всичко това е един огромен пасив за всички тези, които управляват днес. Рано или късно ще има избори, тогава хората ще си кажат мнението", каза политическият анализатор Слави Василев за "България сутрин".

Журналистът Кристина Кръстева също смята, че пикът на протест е преминал.

"Това, което каза Царя, че трябва да бъдат чути протестиращите - мисля, че управляващите имат готовност да ги чуват. Проблемът е, че те нямат единен център. Това е в основната на разбития протест. Там са различни хора с различни искания. Не се получи лидер на протеста, "Отровното трио" не може да бъде лидер", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Василев пък смята, че рефренът "протестът няма лидер" е много удобен, защото това е органичен протест.

"Призвание на свободните хора е да кажат: "Стига", когато им писне. Аргументът, че те са различни, не само е несъстоятелен, но е и обида към свободния човек, който присъства на площада", допълни той.

Кристина Кръстева подчерта, че протестът не е събрал масовост, но анализаторът не я подкрепи.

"Много хора в социалните мрежи призовават Борисов да не подава оставка, защото много повече са тези, които са го избрали. Те не искат за трети път да предава това доверие", посочи тя.

По думите на Слави Василев недоволството на хората, че ни управляват мутри и хора, които боравят със задкулисието - е много по-силно, отколкото удовлетворението, че Борисов е извоювал поредните пари, които не се знае как ще бъдат похарчени.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
А.Д.
преди 3 години
С тези изразни средства на "аборигени", с тази омраза и агресия и без интелегенцията... са стадо на не осъществените пастири. Сигнализирай за неуместен коментар